ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:

ΔΥΣΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΟ – ΝΕΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:
ΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 4-6/3/2016, Αθήνα

Εισηγητής: Δ. Μυλωνάδης

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται κυρίως σε Εργοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές και Λογοθεραπευτές οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν γνώση στους τομείς αξιολόγησης και θεραπευτικής παρέμβασης για διαταραχές πράξης σε παιδιά. Ιδανικά οι συμμετέχοντες θα έχουν σχετική κλινική εμπειρία στον παιδιατρικό χώρο (τουλάχιστον δύο χρόνια κλινικής πρακτικής) καθώς και εμπειρία στην αξιολόγηση και θεραπεία παιδιών με διαφόρου τύπου αναπτυξιακές διαταραχές. Το σεμινάριο αυτό βασίζεται σε διαλέξεις, ομαδική συζήτηση και ζωντανή αξιολόγηση και θεραπεία περιστατικών.

Το σεμινάριο προσφέρει μια εκτεταμένη ανασκόπηση της θεωρίας, αξιολόγησης και θεραπευτικής παρέμβασης των διαταραχών πράξης με έναν τρόπο που στοχεύει να εμπλουτίσει και να βοηθήσει τον κλινικό συλλογισμό των συμμετεχόντων. Οι διαλέξεις καλύπτουν τη δομή, οργάνωση και λειτουργία των αισθητηριακών συστημάτων και οι τομείς της πράξης (praxis) και της αισθητηριακής ρύθμισης (sensorymodulation) αναλύονται κάτω από το θεωρητικό πλαίσιο αναφοράς της αισθητηριακής ολοκλήρωσης σύμφωνα με τις σύγχρονες έρευνες στο χώρο των νευροεπιστημών.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:

• Κατανοήσουν τη μοναδική συνεισφορά της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης στην αξιολόγηση και θεραπεία διαταραχών πράξης σε παιδιά με νευροαναπτυξιακές και κινητικές διαταραχές

Κατανοήσουν τις νευροανατομικές βάσεις της πράξης στα πλαίσια των σύγχρονων νευροεπιστημών

Αξιολογήσουν κριτικά τη θεωρία της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και την εφαρμογή του πλαισίου αναφοράς για τη θεραπεία παιδιών με διαταραχές πράξης

Αξιολογήσουν κριτικά τη δομή και λειτουργία των αισθητηριακών συστημάτων καθώς και τον τρόπο τον οποίο συμβάλλουν στη πράξη

Αξιολογήσουν κριτικά τις διαταραχές πράξης, να αναγνωρίσουν συνοδές συμπεριφορές και να προτείνουν στρατηγικές θεραπείας

Χρησιμοποιήσουν τη γνώση από το σεμινάριο προκειμένου να πάρουν κλινικές αποφάσεις για τα περιστατικά τους

Κατανοήσουν τη συνοσηρότητα διαταραχών πράξης με άλλες νευροαναπτυξιακές διαταραχές όπως αυτισμός και ΔΕΠΥ.

Προτεινόμενη βιβλιογραφία: Πριν τη διεξαγωγή του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες συμβουλεύονται να διαβάσουν από τη βιβλιογραφία που ακολουθεί:

 

Άρθρα:

Miller, L.J., Anzalone, M.E., Lane, S.J., Cermark, S.A., & Osten, E.T. (2007) Concept evolution in sensory integration a proposed nosology for diagnosis. American Journal of Occupational Therapy61, 135-140.

Miller, L.J., Coll, J.R., & Schoen, S.A. (2007) A randomized control pilot study of the effectiveness of occupational therapy effectiveness for children with sensory modulation disorder. American Journal of Occupational Therapy61, 228-238.

Miller, L.J., Schoen, S.A., James, K., & Schaaf, R.C. (2007) Lessons learned a pilot study on occupational therapy effectiveness for children with sensory modulation disorder. American Journal of Occupational Therapy61, 161-169.

Parham, L.D., Cohn, E.S., Spitzer, S., Koomar, J.A., Miller, L.J., Burke, J.P., brett-Green, B., Mailloix, Z., May-Benson, T.A., Smith Roley, S., Schaaf, R.C., Schoen, S.A., & Summers, C.A. (2007) Fidelity in Sensory Integration Intervention Research. American Journal of Occupational Therapy61, 216-227.

Ελληνικήβιβλιογραφία:

A. Νευροεπιστήμες με μια Ματιά, 2ηέκδοση. Επιστημονικές Εκδόσης Παρισιάνου Α.Ε. Αθήνα.

KandelE.R., SchwartzJ.H., & JessellT.M. (2006) Νευροεπιστήμες και Συμπεριφορά. Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης. Ηράκλειο.

SnellR.S. (2008) Κλινική Νευροανατομική. Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσες. Αθηνά.

Βιβλιογραφία:

Bundy, A.C., Murray, E.A., & Lane, S.J. (2002) Sensory Integration: Theory and Practice, 2nd ed. F.A. Davis.

Cohen, H. (1999) Neuroscience for Rehabilitation, 2nd ed. Lippincott Williams & Wilkins.

ΔημήτριοςΜυλωνάδης MScOT (paediatrics) BSc (Hons) OT

BSc (Hons) OT, Director of Hopscotch Childrens Therapy, Centre, Sensory Integration Specialist, Associate of the Royal Society of Medicine

Ο Δημήτριος Μυλωνάδης είναι πιστοποιημένος θεραπευτής στον τομέα της αισθητηριακής ολοκλήρωσης (S.I.). Πήρε το πτυχίο του από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυα Αθηνών: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος το 2001. Το 2002 μετέβη στο Λονδίνο για τη μεταπτυχιακή του εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο του East London όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό του (MSc) στην παιδιατρική Εργοθεραπεία έπειτα από μια μεγάλη μελέτη κλινικής αξιολόγησης. Ο κ. Μυλωνάδης υπήρξε πιστοποιημένος καθηγητής SI (paediatrics) από το Sensory Integration Network UK & Ireland(www.sensoryintegration.org.uk) στη θεωρία και κλινική πράξη της αισθητηριακής ολοκλήρωσης και ασχολείται ενεργά με την εκπαίδευση, την κλινική πρακτική και την έρευνα. Επιπλέον, έχει παρουσιάσει πολλά εργαστηριακά σεμινάρια και εκπαιδευτικά μαθήματα σχετικά με την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση. Ασχολείται κυρίως με παιδιά που έχουν διάσπαση προσοχής και μαθησιακές συμπεριφορικές διαταραχές καθώς και διαταραχές αυτισμού. Από το Σεπτέμβριο του 2005 ο κ. Μυλωνάδης υπήρξε μέλος της διοίκησης του SI Network με την αρμοδιότητα της εκπαίδευσης και της έρευνας. Από τον Οκτώβριο του 2005 ως τον Ιούλιο του 2006 εργάστηκε ως λέκτορας μερικής απασχόλησης στο Brunel University in West London. Ο κ. Μυλωνάδης είναι συνιδιοκτήτης της ιδιωτικής κλινικής του «Hopscotch Childrens Therapy Centre» (www.hopscotchtherapy.co.uk) που εδρεύει στη Harley Street στο κέντρο του Λονδίνου και που εξειδικεύεται στη διαγνωστική αξιολόγηση και θεραπεία των Sensoring Processing Disorders.


Πληροφορίες:

>>ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ<<

ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 2 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ.

Ημερομηνίες: 4-6/03/2016

Τοποθεσία: Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Θέληση για το παιδί», Αγαμέμνονος 11-13, Μαρούσι, Τ.Κ. 15124

Κόστος: 360€ - Προκαταβολή: 100€ έως 19/02/2016 και εξόφληση έως 28/02/2016.

Για όσους εξοφλήσουν με ημερομηνία κατάθεσης έως 17/02 το κόστος είναι 330€.

Για κράτηση θέσης καλέστε στο τηλ.: 2109637200 κ. Πανταζή Ελένη, ώρες: 13.00-21.00 Δευτέρα έως Παρασκευή.

Εθνική Τράπεζα: 715/470125-92 (ΙΒΑΝ GR9801107150000071547012592)

Δικαιούχος: ΘΕΛΗΣΗ ΕΠΕ

Παρακαλούμε για την αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης στο emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." target="_blank">hatzis@thelisi.gr